30 juni 2007

The final count down ... End of day 3

Today went fine. I'm ahead of schedule. Backend ERP is up and running. Data warehouse databases are restored. Just Reporting is behind schedule. The migration of the old reporting environment to the new server is extremely slow. This will take more than 30 hours. So in the end, this reporting thing could be the weak link in the whole migration.

The final count down ... End of day 2

Murphy did visit us last night. It must have been not long after I wrote that everything was fine.
During the restore of a large database file I got an IRPStackSize message.
This error was caused by simultaneous copying large transaction log files to the same server where I restored the database file.
So the server had to be rebooted after increasing the IRPStackSize in the registry and the restore had to be redone. I lost about 6 precious hours.
By now everything is back on track. Hope Murphy stays home in the next couple of days.

28 juni 2007

'Hoe' is belangrijker dan 'wat'.

Weet je, we zijn tegenwoordig allemaal publieke figuren. Die stelling is heel eenvoudig aan te tonen. Tegenwoordig heeft iedereen wel een blog, dus is iedereen een uitgever. Iedereen heeft ook wel een mobieltje met een camera, dus is iedereen een paparazzo. Iedereen kan een filmpje uploaden naar YouTube, dus is iedereen een filmmaker. Met andere woorden, als iedereen een paparazzo, uitgever en filmmaker is, wordt de rest van de wereld - dus weer iedereen - publieke figuren.
Het wordt dus heel belangrijk hoe je je in deze publieke wereld gaat gedragen. Inhoud is niet van tel. De verpakking speelt een hoofdrol. Doordat zoveel mensen op hun eigen manier kunnen doorvertellen hoe je je leven leidt en je zaken regelt, moet je steeds meer en meer aandacht besteden aan dat 'hoe'. Je moet voordurend denken aan dat hoe, je PR verzorgen, en minder aandacht besteden aan de inhoud.
Naar mijn eigen ICT wereld kan je dit ook vertalen. Het is niet belangrijk dat je tientallen problemen oplost, maar dat je - voor ieder probleem die je oplost - voldoende aandacht besteed aan het wereldkundig maken van die oplossing, zonder de vermelding van de auteur te vergeten natuurlijk.

The final count down ... End of day 1

Day 1 went fine. Murphy has not arrived yet. The database restores for the Data Warehouse environment are finished. I'm ahead of schedule and have started the ERP restores already. They will take most of the night to restore to disk. By tomorrow morning I will have the SQL backup files available on disk and start the restore of the database in SQL SERVER.
In the mean time I'm uploading all transaction log backups of the current production environment over the WAN to Brussels. There's an upload of about 1 to 2 GB each hour.
Everything else is ready. The last application version has been copied, all database users have been created and the preparations for blocking the end user community on Friday night are finished.

27 juni 2007

The final count down has started

I've started with the final migration of our current ERP environment to the new servers in Brussels. It's a migration that started tonight and - if all goes - well will finish by Sunday night 8pm.
The preparation is rather complex - I spare you all the details - because I can only block users from using the systems on Friday night. And since it was decided to move to Brussels on the weekend where the half year results are generated - perfect timing -, a number of jobs have to be finished before a final database backup can be taken.
The first milestone is on Friday at 5pm. By then all major databases should be restored with the no recovery option, so that during the weekend I can restore extra transaction log backups or differential backups.
Keep you informed on the progress.

24 juni 2007

De sportieve 'ladies' van ons gezin.

Dit weekend is een topper geworden voor de vrouwen in ons gezin. Christel heeft de 10km gelopen in de Nacht van West-Vlaanderen en zus heeft vandaag 8km gelopen.
Een puike prestatie voor beide meiden!

18 juni 2007

Weg met de plastiek zakjes

Ik weet niet of jullie het al gemerkt hebben, ook de supermarkten zijn op de milieuhype gesprongen.
Vanaf nu dus geen zakjes meer om je inkopen in op te bergen.
Ik heb daar nogal wat problemen mee. Hoeveel mannen denken, als ze inkopen doen, om een draagtas mee te nemen?
Ik in ieder geval niet. Met als gevolg dat alle inkopen terug in het winkelkarretje verdwijnen, om nadien losweg in de koffer van de wagen te belanden.
Met alle gevolgen van dien. Bij iedere bocht die je neemt een gerinkel en gekletter van je welste.
Let wel. Ik ben helemaal niet tegen een meer milieu bewuste aanpak van de supermarkten, maar dan moeten ze wel consequent zijn.
Waarom belanden nog altijd alle appelen en peren, sneetjes rundvlees of vismootjes op honderdduizenden piepschuimtapijtjes, nog eens overtrokken met een plastiek boerka, in de rekken van diezelfde grootwarenhuizen, die heel modieus de plastieken draagtasjes afschaffen?
Ze laten op die manier wel een ecologische voetafdruk van een Yeti achter met een dergelijke hypocriete verpakkingsdecadentie.
Ik ben geen groene jongen. Maar als er niets aan die verpakkingswoede wordt gedaan, mogen die draagtassen ook terug. Je hoeft dan ten minste geen plastiek zakjes te kopen voor de afvalemmer in de keuken...

16 juni 2007

Pulp Fiction

Kanaal II is begonnen met de maand van Quentin Tarantino. Iedere vrijdag wordt een Tarantino film getoond. Pulp Fiction is daarvan één van mijn favorieten. Het is een misdaadfilm van 1994 met o.a. John Travolta, Samuel L. Jackson, Bruce Willis, Harvey Keitel en Uma Thurman in de hoofdrollen.
De film vertelt vier verhalen, die in een niet-chronologische volgorde getoond worden. De vier verhalen zijn onderling verweven, waarbij Vincent Vega (John Travolta) de enige is die in de vier verhalen een rol speelt.
De vier verhalen zou je als volgt kunnen omschrijven: Vincent & Jules, The diner, Marsellus Wallace's Wife and The Gold Watch.

Mijn twee favoriete fragmenten uit Pulp Fiction.

Royal with cheese


Quote:
Vincent: You know what they put on French fries in Holland instead of ketchup?
Jules: What?
Vincent: Mayonnaise.
Jules: Goddamn.
Vincent: I've seen 'em do it, man. They fucking drown 'em in that shit.


Ezekiel 25:17


Quote:
The path of the righteous man is beset on all sides
by the iniquities of the selfish
and the tyranny of evil men.

Blessed is he who, in the name of charity and good will,
shepherds the weak through the valley of the darkness,
for he is truly his brother's keeper
and the finder of lost children.

And I will strike down upon thee with great vengeance
and furious anger those who attempt to poison and destroy my brothers

And you will know my name is the Lord when I lay my vengeance upon thee.

11 juni 2007

Verkiezingen 2007

De verkiezingen zijn één dag achter de rug, en nu al wordt duidelijk dat de formatie van een regering niet gemakkelijk zal verlopen.
De overwinning van het kartel CD&V/NV-A zou wel eens een Pirus overwinning kunnen worden. De Vlaamse eis om meer onafhankelijkheid, is voor alle Waalse partijen – de een al wat meer dan de andere – niet aan de orde. Sterker nog, de enige partij, de MR van Didier Reynders, waarmee je over dit onderwerp had kunnen praten, heeft vanavond duidelijk laten verstaan dat het overhevelen van bevoegdheden naar de deelstaten, waar de socialisten aan de macht zijn, niet tot de mogelijkheden behoort, en het MR programma enkel maar zou schaden.
Dit betekent dat CD&V, willen ze echt regeren, hun eis van meer bevoegdheden voor de deelstaten sterk gaat moeten afzwakken. Iets wat hun kartel partner niet echt leuk gaat vinden. Je kan er van op aan dat Bart De Wever dan wel voor het nodige vuurwerk zal zorgen.
Ik kan me niet van de indruk ontdoen dat alle Vlaamse partijen - zoals gewoonlijk - sterk verdeeld naar de onderhandelingstafel met hun Waalse collega's zullen gaan en dus heel weinig uit de brand gaan slepen. Alweer een gemiste kans.
Ik heb het persoonlijk nogal wat moeilijk met de overwinning van CD&V/NV-A. Stel je voor dat Pieter De Crem minister van defensie wordt. Gaan we dan naar Irak? Het zal in ieder geval risicovoller zijn...
Ook de uitspraak van Yves Leterme dat de 'breedste schouders de zwaarste lasten moeten dragen'. Gaan we dan nog meer belastingen betalen? Is die 46% al niet meer dan genoeg?

03 juni 2007

Gerard Vermeersch, woordkunstenaar pur sang

Op een feestje, nog niet zo lang geleden, kwam een zekere Gerard Vermeersch ter sprake. Mij was hij totaal onbekend. Er werden fragmenten van zijn sketches verteld en die brachten heel wat hilariteit met zich mee. De verhalen over 'Avelgem' en 'Mijn huis' kwamen in flarden naar boven.

Vandaag heb ik een LP van die woordkunstenaar in handen gekregen, met de opdracht die op CD te zetten. Het is een vrij oud ding. Nog gemaakt door Hifi-Home in Brugge. Er staat geen datum op de LP, maar volgens mij moet die gemaakt zijn in de jaren 70 van de vorige eeuw toen een zekere Vanden Boeynants minister van defensie was in ons Belgenland.

Vermeersch kan het woord laten botsen met de zin. De letterlijke en figuurlijke betekenis van de politieke boutades, zijn imitaties en parodieën, de perikelen die hij heeft ervaren bij het bouwen van zijn huis of op zoek naar de weg naar Avelgem, geven je nu nog een waar genoegen.

Moeilijk is dit niet, een LP op CD zetten. Je hebt een PC nodig met recording software. Je kan hiervoor audacity gebruiken. Een freeware programma. Je hebt natuurlijk ook een platenspeler, een versterker en wat audio kabels nodig. Audacity maakt .wav bestanden aan. Die kan je omzetten naar mp3 met wav to mp3 converter. Via een burning programma zoals Nero, kan je dan een audio CD maken.

Mogelijk gerelateerde posts