24 augustus 2008

Uitgaan

Vaders van vijftien en zestien jarige pubers vroegen zich deze middag, hangend aan de toog van de sportclub af, of hun telgen het uitgaan meer en meer als een doel op zich beschouwen. Ik moet zeggen dat, buiten het af en toe meenemen van een film, ik bij mijn oudste, daar - tot nu toe wel te verstaan - nog niet veel van heb opgemerkt.
Het is misschien veelzeggend dat hij die zich meest zorgen maakte twee dochters heeft.

23 augustus 2008

Gold!


En dan nog in atletiek.

22 augustus 2008

België boven?

Allez, we hebben er één. En dan nog een zilveren! Ik wil niet de negatieve uitgangen, maar we moeten toch realist blijven. Als die - Amerikaanse, Engelse, Jamaicaanse - wijven hun stokken zouden kunnen vasthouden, was ik nog niet zo zeker dat er een medialle in zat. Dan waren we vijfde.
Ik weet het, ik ben een slechte verliezer... Maar mijn pronostiek is wel om zeep.

20 augustus 2008

Snelste mens


Usain Bolt. Kan het nog sneller? Hier is het antwoord. Op de 100m in ieder geval wel. Stel je voor. In een finale nog uitbollen...

19 augustus 2008

Sportief België

We hebben nog altijd geen medailles op de spelen.
Spijtig genoeg staat mijn pronostiek van 0 medailles nog altijd recht.
Als Tia en Jos Lansink met Cumano nu maar geen roet in het eten gooien.

In ieder geval, je moet het maar kunnen, geen madailles halen. Stel je eens voor dat China of de US ook zoveel ambitie zou hebben. Waar zijn ze bij het BOIC eigenlijk mee bezig? Neem nu een land als Australië. Enorm groot, maar ze zijn daar maar met een kleine 20 miljoen. Dat is ongeveer het dubbele van bij ons. We zouden dus de helf van hun medaille aantal moeten kunnen halen. Moest het nu maar een tiende zijn. Ik zou al tevreden zijn. Zij hebben er tot op de dag van vandaag al 35! En wij?

17 augustus 2008

The Baltimore Bullet


Nu al de man van de spelen. Michael Phelps is de grootste olympiër aller tijden met in totaal 14 gouden medailles. Acht maal goud op deze spelen alleen al. Niemand heeft hem die voorgedaan. En waarschijnlijk duurt het nog heel lang eer dit wordt geëvenaard, laat staan verbeterd.

14 augustus 2008

De kinderen zijn van huis

We zijn deze week kinderloos. Ze zijn allebei met de CM op vakantie.
Een ideale gelegenheid om een nieuw restaurantje uit te proberen.
We zijn op aanraden van een vriend naar De Bottelier geweest. Leuk restaurant, aangename sfeer, lekker eten.

Ook de wijn viel mee. We hebben een fles Amani gedronken.
Deze Zuid Afrikaan uit Stellenbosch paste wonderbaarlijk goed bij de scampi's die we hadden besteld. De Chardonnay heeft een prachtige stro-kleur met groene tinten. Ik proefde meloen en noten en op je gehemelte kreeg je een intens gevoel van zoute mineralen.

Eigenlijk wel een wijn om een paar flesjes van in huis te halen.

07 augustus 2008

Wie is er nog te vertrouwen?

Wereldwijd hebben mensen het meeste vertrouwen in brandweermannen, postbodes, leraars - aha, weer een pluim op de hoed van mijn madam - en artsen. Onderaan de vertrouwenslijst staan de politici.

Deze vaststellingen komt van het onderzoeksbureau GfK, die aan 23.000 inwoners uit 22 landen naar de beroepsgroep(en) vroeg waarin ze het meeste vertrouwen stellen.

Uit hun antwoorden blijkt dat de brandweermannen torenhoog op de eerste plaats prijken, met monsterscores van 99 procent in Zweden en 97 procent in België. Daarna volgen de postbodes (82%), de leraars (81%) en de artsen (78%).

Ons land wijkt ietsje af van dat internationale patroon, met een lagere score voor de postbodes (75%, slechts 70% in Wallonië) en een hogere - yes, nog beter! - voor de leraars (88%).

Onderaan de rangschikking staan de politici. Internationaal zegt nog 17% van de mensen vertrouwen te hebben in politici en bij ons (20%) is het niet veel beter. Je moet maar naar P. De Crem luisteren en je weet precies waarom...

01 augustus 2008

Mama is van streek

Op reis had mama een teek. Een klein prikje en daar zat ie dan. Een piepklein ding op de rug van haar hand. Tekenbeten zijn op zich niet erg. Maar er doen de vreemdste doemscenario's de ronde. Mama was van streek.

Het gevaar dat je via een tekenbeet de ziekte van Lyme of een andere ernstige aandoening kan oplopen, is sterk overroepen. De kans op besmetting bedraagt in ons land minder dan 5 procent. Als je binnen de 24 uur de teek verwijdert is het risico nog kleiner. In ons geval was dat minder dan 5 minuten...

Een tekenbeet kan enkel tot een dergelijke aandoening leiden als de teek besmet is met de bacterie Borrelia burgdorferi en dat is bij de meeste teken niet zo. Het risico op besmetting ontstaat pas een tijd na de tekenbeet en is het grootst van 48 tot 72 uur nadien. Je moet dus niet onmiddellijk naar de dokter lopen voor antibiotica.

Wanneer je de teek wegneemt met een pincet, is het belangrijk nadien de plaats van de beet goed in het oog te houden. Als er zich tijdens de eerste maand een pijnloze, rozig-grijze vlek vormt die elke dag 2 tot 3 cm groeit ben je besmet. Pas dan moet je naar de dokter.

Mogelijk gerelateerde posts