03 augustus 2010

Vakantie Corsica – Dag 2 – Marseille

Dag 2 van onze vakantie. Ik ben blij dat mijn auto heel de dag veilig in de ondergrondse parking van ons hotel heeft gestaan. De zoektocht gister naar ons hotel was hectisch. Het verkeer in Marseille is een ramp, temeer daar je de omgeving niet kent en het super druk is op de weg. Je moet dus steeds intuitief een keuze maken. En die is meestal wel verkeerd…

We hebben dus te voet Marseille verkend. Via Avenue du Prado – waar een marktje was – en Rue de Rome naar Notre Dame du Mont Cours Julien. Op place Paul Cézanne was onze eerste stop. Gezellig genieten van een drankje in de schaduw van de platanen.

DSCN9245 DSCN9246   DSCN9250

 

 

 

 

 

 

Van daar ging het via Rue de Rome en Rue Sainte naar de Vieux Port. In Rue de Sainte is een Carhartt store waar Maarten persé eens binnen wilde.

Op Cours Honoré d’Estienne d’Orves hebben we iets geheten. Daar vind je het ene restaurantje tegen het andere.

In de buurt van La Canebière is een groot winkel centrum. De meisjes konden het echt niet laten om daar eens binnen te gaan. Er is daar ook een Fnac. Dus heel veel protest was er niet…

Daarna was het tijd om terug te keren naar het hotel. We mochten de boot niet missen naar Ajaccio. En gezien ik terug het verkeer in moest, was dat een niet te onderschatten onderneming.
Alles is heel goed meegevallen. We waren ruim op tijd in de haven en konden zonder verder problemen inschepen.

DSCN9262 DSCN9264 DSCN9265 DSCN9268

Het is al een heel eind geleden dat ik nog eens op een overzet was. En zeker eentje waar je ‘s nachts kan slapen. De boottocht naar Ajaccio duurt 12 uur. Een comfortabele slaapplaats is dus geen overbodige luxe.

Bye bye Marseille.


DSCN9275DSCN9280
DSCN9276

0 reacties:

Mogelijk gerelateerde posts