23 december 2007

I am Legend

Gister was er een verjaardagfeestje voor mijn jongste. Ons huis werd voor een nachtje onveilig gemaakt door een drietal giechelende 11 jarige meisjes. De jongens moesten - voor hun eigen veiligheid - dringend het huis uit. We zijn naar de bioscoop geweest. Ik had graag 'American Gangster' gezien, maar die speelde enkel om kwart na tien. Het werd dus 'I am legend'.

'I am legend' is gebaseerd op de roman van Richard Matheson (1954), die al diende voor de verfilming van The Last Man on Earth (1964) met Vincent Price en The Omega Man (1971) met Charlton Heston. Het scenario van die laatste film lag aan de basis van dit werk met Will Smith.

De vampieren uit het boek en The Last Man on Earth zijn in deze film vervangen door zombies. Een vaccin tegen kanker, die onstabiel werd, doodt mensen of verandert hen in zombies. Enkel Robert Neville (Will Smith) is ervan gespaard gebleven. Hij leeft alleen met zijn hond Sam in een verlaten en overwoekerd New York. Zijn enige doel: een zoektocht naar het vaccin om de zombies te genezen.

De film is heel voorspelbaar. De computergegenereerde zombies en herten zijn van slechte kwaliteit en halen de geloofwaardigheid van het hele verhaal langzaam onderuit. Met uitzonding van één spannend moment - wanneer tijdens de jacht op een hert, de hond Sam, in een donker gebouw vlucht - is de film zelfs saai te noemen.

En dan die christelijke boodschap op het einde. Het creëren van een betere wereld met een Bob Marley als stichtend voorbeeld. Komaan zeg, was dit nu echt nodig? Deze marketingtruc heeft bij mij in ieder geval niet gewerkt. Ik was toch beter naar 'Amercian Gangster' geweest...

0 reacties:

Mogelijk gerelateerde posts