03 juni 2007

Gerard Vermeersch, woordkunstenaar pur sang

Op een feestje, nog niet zo lang geleden, kwam een zekere Gerard Vermeersch ter sprake. Mij was hij totaal onbekend. Er werden fragmenten van zijn sketches verteld en die brachten heel wat hilariteit met zich mee. De verhalen over 'Avelgem' en 'Mijn huis' kwamen in flarden naar boven.

Vandaag heb ik een LP van die woordkunstenaar in handen gekregen, met de opdracht die op CD te zetten. Het is een vrij oud ding. Nog gemaakt door Hifi-Home in Brugge. Er staat geen datum op de LP, maar volgens mij moet die gemaakt zijn in de jaren 70 van de vorige eeuw toen een zekere Vanden Boeynants minister van defensie was in ons Belgenland.

Vermeersch kan het woord laten botsen met de zin. De letterlijke en figuurlijke betekenis van de politieke boutades, zijn imitaties en parodieƫn, de perikelen die hij heeft ervaren bij het bouwen van zijn huis of op zoek naar de weg naar Avelgem, geven je nu nog een waar genoegen.

Moeilijk is dit niet, een LP op CD zetten. Je hebt een PC nodig met recording software. Je kan hiervoor audacity gebruiken. Een freeware programma. Je hebt natuurlijk ook een platenspeler, een versterker en wat audio kabels nodig. Audacity maakt .wav bestanden aan. Die kan je omzetten naar mp3 met wav to mp3 converter. Via een burning programma zoals Nero, kan je dan een audio CD maken.

1 reacties:

Bart zei

Ik gebruik hiervoor Feurio, ondertussen ook al een vijftal jaar, en ik ben er erg tevreden over! Zo heb ik nog een oude bandopname van het H.Bloedspel (een uitvoering van 1962) op Cd gezet. En nu maar hopen dat die Cd's het ook decennia zullen uithouden ...

Mogelijk gerelateerde posts